1 January 2020 / Blog posts

24/7 -oppimisesta tekemisen fokusointiin – asiakastarpeen tunnistaminen

”Kukaan ei halua oppia uutta 24/7!” Istuin 16.12.2019 joululounaalla uuden tuttavuuden kanssa ravintola Kosmoksessa ja olin juuri kertonut, mikä Growpolis on ja mihin asiaan haluamme tuoda sillä ratkaisun.

Kuultuaan liikeideamme lounaskumppanini huudahti edellä siteeraamani lauseen ja kysyin lupaa kirjata se muistiin. Noiden sanojen lausumispaikaksi klassikkoravintola Kosmos oli juuri oivallinen paikka – se on vuosikymmenten ajan keskittynyt omaan ydinosaamiseensa ja on siinä loistava. Ravintolasalin sisustus on pysynyt ennallaan, kattokruunut loistavat kirkkaina eikä taustamusiikki soi edelleenkään. Listalta löytyy taatusti vorschmack vaihtuvan menun rinnalla, ja eteisaulassa on tuttu, palvelualtis ja ihmisläheinen herrasmies vastassa auttamassa päällysvaatteiden kanssa. Ja kyllä, ravintolasali oli viimeistä pöytää myöten täynnä.

Miten niin kukaan ei halua oppia uutta 24/7? Eikö koko ajan joka puolelta pusketa viestiä ”life long learning” -mentaliteetista ja jatkuvasta uudistumisesta ja kehittymisestä? Pointti tässä loistavassa väitteessä on se, että oppiminenkin voi käydä uuvuttavaksi, varsinkin jos sitä on tehtävä väkisin ja omien kiinnostusten reunalla tai ulkopuolella.

Me Growpoliksen perustajat olemme parinkymmenen vuoden ajan neuvoneet kasvuyhtiöitä juristeina, sijoittajina sekä hallitusten ja advisory boardien jäsenenä. Olemme kohdanneet intohimoisia yritysten perustajia ja tiimejä polun alkutaipaleella. Uuden yrityksen perustaminen ja liikeidean lentoon saattaminen vaatii kuitenkin paljon muutakin kuin intohimon itse päätuotteen tai -palvelun kehittämiseen.

Heti alkuhetkestä asti on käynnistettävä vähintään välttämättömät taloushallinnon palvelut. Jos perustajia on enemmän kuin yksi, on varhaisessa vaiheessa tarve laatia osakassopimus ja muuta liiketoiminnan perustamiseen liittyvää dokumentaatiota, kuten sopimuksia yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa.

Yhä useammin myytävä tuote tai palvelu sisältää innovaatioita tai vähintään erottamiskykyisen brändin, ja nämä kaipaavat alusta asti ammattimaista IPR-suojausta (Intellectual Property Rights) patenttien, tavaramerkkien ja muiden suojamuotojen lailla. Tiimin ja toiminnan kasvaessa mukaan tulee työterveyspalvelut, ICT-palvelut, markkinoinnin ja viestinnän palvelut jne.

Kasvuyhtiön vetäjillä kaiken haltuun ottaminen ja opiskeleminen voi olla uuvuttavaa. Usein nämä tuote- ja palvelukehityksen sekä myynnin rinnalla hoidettavat kehystoiminnot hoidetaan myöhään illalla tai viikonloppuisin, vailla intohimoa niitä kohtaan.

Meillä Growpoliksessa on intohimo kasvuyhtiöiden kehystoimintojen tuottamiseen. Me haluamme mahdollistaa, että visionäärit saavat maksimaalisesti keskittyä siihen, miksi yhtiönsä perustivat. Siksi loimme teknologian ja GROWPOLIS®-ekosysteemin, jolla aloittavat ja nuoret yritykset saavat yhden luukun periaatteella kasvuun tarvittavat palvelut. Simppelisti, läpinäkyvästi, hyödyllistä 360°-dataa koostaen ja analysoiden.
Lämpimästi tervetuloa yhteisöön mukaan!

 

Elina Koivumäki
Growpoliksen perustajaosakas