24 February 2021 / News

Tomi Kaukinen / Licence to Fail GROWPOLIS®-ekosysteemin palveluntuottajaksi

Rahoitushankkeiden sekä ”perfect pitch” -konsultoinnin asiantuntija Tomi Kaukinen, yrittäjä ja suositun Licence to fail -sivuston omistaja, on GROWPOLIS®-ekosysteemin kuudes julkistettava palveluntuottaja.

Aloittavan kasvuyhtiön kriittisin asia on raha, ja kuinka saada sitä lisää, myös muualta kuin omista taskuista ja FFF-verkostoista (”friends, family & fools”). Monet startupit käyttävät paljon omaa aikaansa rahoituksen hakemiseen, usein erehdysten kautta ja pitkiä ajanjaksoja kestäen.

Tomi Kaukinen on Tukholman kauppakorkeakoulusta rahoitusta pääaineenaan opiskellut kauppatieteiden maisteri, joka vietti työuransa ensimmäiset kuusi vuotta kansainvälisessä rahastossa (mm. asset manager JPMorganin kiinteistösalkulle). Viimeiset kahdeksan vuotta Tomi on perustanut startup-yhtiöitä, kerännyt useita miljoonia rahoituksia enkeleiltä sekä pääomasijoittajilta, vienyt yrityksiään uusille markkinoille sekä onnistunut ja varsinkin epäonnistunut vaikka kuinka monta kertaa.

”Valtakunnan virallinen epäonnistuja – sillä nimellä kutsun itsenäni. Kokemieni onnistumisten lisäksi kokemani epäonnistumiset ovat synnyttäneet minulle startup-maailmaan liittyvää erityistä osaamista ja ymmärrystä. Voin tällä kokemuksellani auttaa Growpoliksen asiakkaita välttämään niitä virheitä, joita kovin moni valitettavasti tekee kasvupolullaan. Minulta saa apua ja kannustusta, mutta myös raakaa, suoraa palautetta ja välillä kirpaisevaakin sparrausta kertoo Tomi Kaukinen.

Tomin Licence to Fail tarjoaa Growpoliksen asiakkaille kullanarvoista tukea pitch-materiaalien ja -esitysten laadinnassa ja pitämisessä. Lisäksi Tomin voi tilata Growpoliksen kautta pitämään valmennuksia ja koulutuksia rahoitukseen ja pitchingiin liittyen.

Growpoliksen toimitusjohtaja Kimmo Oila jatkaa: ”Tomi Kaukisen osaaminen on juuri sitä, mikä on usein kriittistä kasvuyhtiölle ns. kuolemanlaakson yli pääsemiseksi. Kun omat alkuinvestoinnit on tehty ja kasvussa siirrytään kiihtymisvaiheeseen, on osaava apu rahoituksen hakemisprosesseissa olennaisen tärkeää. Toivotamme suurella ilolla Tomin mukaan GROWPOLIS-yhteisöömme, osaksi aloittavien kasvuyhtiöiden ja startupien taustatukea. Tomin tulokset rahoitukseen liittyvissä projekteissa ovat erinomaisia, ja uskomme asiakkaidemme ilahtuvan hänen palveluidensa sisällyttämisestä GROWPOLIS-tuotevalikoimaan.”

Lisätietoja:

Growpolis / Kimmo Oila, toimitusjohtaja, 050 565 8968, kimmo.oila@growpolis.com

Licence to Fail / Tomi Kaukinen, yrittäjä, 040 356 44 74, tomi@licenceto.fail